Openbaar openluchtzwembad in Assen stap dichterbij

Op dinsdag 10 september sprak de Asser gemeenteraad (consulterend) weer over een openbaar openluchtzwembad. Daarbij werd uitgebreid gediscussieerd over mogelijke varianten voor een zwembad en mogelijke varianten voor (een upgrade van) de Baggelhuizerplas.

De meningen liepen daarbij best uiteen, variërend van partijen die vinden dat Assen wel kan zonder een eigen openbaar openluchtzwembad tot partijen die gaan voor de uitgebreidere variant, en van partijen die vinden dat de Baggelhuizerplas prima is zoals die nu is tot partijen die er een regionaal spektakelstuk van willen maken.

Stadspartij PLOP heeft gepleit voor twee verschillende voorstellen vanuit het college: één voor een openbaar openluchtzwembad en één voor de mogelijke ontwikkeling van de Baggelhuizerplas.

Voor de Baggelhuizerplas is Stadspartij PLOP van mening dat behouden moet worden wat er is, en dat enige uitbreiding van faciliteiten mogelijk zou kunnen zijn (variant A met een beetje extra, als u het stuk gelezen hebt).

Voor het openbaar openluchtzwembad pleit Stadspartij PLOP voor de uitgebreide variant (E), omdat het toch onze bedoeling is dat het een recreatieve voorziening voor het hele gezin wordt (maar niet uitsluitend gezinnen) en dat betekent voor ons dat er méér is dan een bad voor baantjeszwemmers.

De discussie in de raad was levendig. In elk geval is er een meerderheid voor een openbaar openluchtzwembad, maar over de variantkeuze zijn ook de voorstanders nog niet uitgesproken. Uiteindelijk is inderdaad gekozen om het college met twee aparte voorstellen te laten komen voor enerzijds de Baggelhuizerplas en anderszijds een openbaar openluchtzwembad.

Volgens de huidige planning zullen die voorstellen worden besproken op 21 november 2024 (consulterend) en 28 november 2024 (besluitvormend). Stadspartij PLOP gaat ervoor!

De fractie van Stadspartij PLOP

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/16819436/asser-politiek-in-de-knoop-over-openluchtbad-en-baggelhuizerplas

Ook een  voor Assen?