Afwegingskader Sensor, oftewel hoe moeten we verder?
Wat de fractie van Stadspartij PLOP betreft is het over en uit met Sensor City, maar dit was al eerder duidelijk geworden. Geen cent meer naar verdere ontwikkelingen.
Het enige wat rest is het fysieke glasvezelnetwerk. Ondanks het feit dat het al enige tijd begraven ligt hadden wij de hoop dat dit het debacle zou overleven. Het mocht niet zo zijn. Wat ons nu vooral nog steekt is dat wij, als gemeente Assen, niet als enig erfgenaam te boek staan.
Nee, als we er wat mee willen zullen we ons duur betaalde ‘speeltje’ terug moeten kopen. Hoewel het ons tegenstaat zeggen wij niet op voorhand helemaal nee tegen een eventueel aanbod hiertoe. Echter niet tegen elke prijs!
Als (op dit moment) enige gebruiker zijn wij jaarlijks huur verschuldigd. Als nu mocht blijken dat overname goedkoper of even duur is als huur zou dit een overweging kunnen zijn om steun te geven aan een voorstel hiertoe. Echter wij zien het niet als een noodzaak! Want alternatieven voor ‘ons gebruik’ (VMSA (VerkeersManagementSysteem Assen) en parkeergarages) zijn voldoende voorhanden.
Dus het netwerk in handen krijgen tegen zeer aantrekkelijke condities is het overwegen waard. Dat wij als eigenaar naast gemeentelijke gebruik ook mogelijkheden kunnen aanbieden die van maatschappelijke waarde zijn (o.a. voor onderwijs en gezondheidszorg) kan voor een win win situatie zorgen.
Inmiddels is bekend geworden dat surseance van betaling is verleend aan de Stichting Sensor City en mediaberichten melden dat de bewindvoerder deze week vrijdag een gesprek gepland heeft staan met de gemeente. Hopelijk dat dit gesprek meer duidelijkheid verschaft en het de fractie van Stadspartij PLOP kan helpen bij het maken van de definitieve afweging of aanschaf van het fysieke netwerk voor ons van voldoende toegevoegde waarde is!
Kees Boonzaaijer tijdens de raadsvergadering van 30 maart 2017