Stadswandeling

Op 11 juli 2017 hebben een aantal raadsleden van de Asser gemeenteraad en enkele leden van het college een stadswandeling gemaakt onder de bezielende leiding van Jan Lagendijk.

De aanleiding was een stadswandeling, die gemaakt werd in Zwolle tijdens het werkbezoek van de raad aan Zwolle en Enschede!
Daar bleek mij, ondergetekende, dat een aantal raadsleden niet op de hoogte was van wat hun eigen stad, Assen, aan moois te bieden heeft.
En aangezien een raadslid toch zeker iets moet weten van de geschiedenis van zijn/haar stad, is het initiatief genomen om, in overleg met de griffie, een stadswandeling te organiseren!

En op 11 juli was het zover.

Met een behoorlijk aantal raadsleden en leden van het college van B&W, gingen we, onder leiding van stadsgids Jan Lagendijk, op pad.
En interessant was het zeker!
Jan wees ons niet alleen op heel mooie zaken in het centrum van Assen, maar wist ook op een fantastische manier te vertellen over de geschiedenis van onze mooie stad!

In zijn dankwoord aan de gids, Jan Lagendijk, plaatste de voorzitter van de Raad, burgemeester Marco Out, de opmerking dat dit initiatief een vervolg verdient en het een goed idee is om bij aanvang van een nieuwe raadsperiode deze wandeling te organiseren!

Kortom......het begin van een nieuwe traditie!

 

Lia de Ruiter-Dekker
Raadslid Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?