Gaswinning: Dien een zienswijze in!

Donderdag 1 juni j.l. sprak de gemeenteraad over de zienswijze, die burgemeester en wethouders van Assen en diverse andere lokale overheden willen indienen tegen het ontwerp-besluit van Minister Kamp om de gaswinning in het "Westerveld" (diverse kleinere velden, ook onder Assen!).

In januari hebben burgemeester en wethouders een door de gemeenteraad ondersteund advies aan de minister gegeven over deze gaswinning. Dat advies luidde: DOE HET NIET! En als het dan toch moet, zorg er dan voor dat het goed geregeld is.

Uit het ontwerp-besluit van de minister blijkt dat maar heel gedeeltelijk rekening is gehouden met het advies. Daarom dient het college een zienswijze is, waarin uitgebreid wordt ingegaan op de fouten in dat ontwerp-besluit. De volledige raad staat ook achter de zienswijze.

Maar het is belangrijk, dat niet alleen gemeentebestuur en politiek hun stem hier laten horen! Ook inwoners kunnen een zienswijze indienen bij het ministerie. (Wie geen zienswijze indient, kan later ook geen beroep tegen de uiteindelijke vergunning indienen.)

De gemeente heeft twee versies (een korte en een uitgebreide) van haar zienswijze op haar website gezet, die iedereen kan downloaden en insturen: https://www.assen.nl/Gaswinning-Assen. Bij de balie van het stadhuis zijn ook geprinte exemplaren van beide versies verkrijgbaar.

Wij adviseren alle Assenaren: Doen!

Ook een  voor Assen?