Wegbezuinigen VIP-ruimte op het TT-circuit onjuist

Wegbezuinigen VIP-ruimte op TT-circuit onjuist; cultureel Assen afgebroken om Nieuwe Kolk overeind te houden, volgens raadslid Egbert Prent.

Het hebben van de VIP-ruimte op het TT-circuit levert te weinig op volgens Jaap van Oostrum (fractievoorzitter PvdA). Als regelmatig bezoeker van het TT-circuit heb ik de heer Van Oostrum daar nog nooit aangetroffen en dus ook niet in de VIP-ruimte van de gemeente. Ik ben nieuwsgierig wat hij verstaat onder ‘opleveren’.

De VIP-ruimte is een locatie waar de gemeente bijvoorbeeld nieuwe inwoners van Assen, verenigingen en ‘gewone’ burgers de mogelijkheid kan bieden om kennis te maken met wat het circuit voor Assen betekent. Maar de bezuinigingsdrang in Assen op ‘leuke dingen’ is wel erg groot.

Natuurlijk kost een VIP-ruimte geld, dat kost het ook bij FC Groningen en er worden ook kosten gemaakt tijdens de Bedrijvendagen in Groningen en Assen, waar de gemeente royaal uitpakt.

Ik denk dat deze presentaties, waar je vaak alleen maar bestemmingsplannen te zien krijgt en hoe de gemeente Assen met de Florijnas bezig is, neerkomt op pronken met eigen veren. Ik denk dat die presentaties bij elkaar op de Bouwbeurs in Assen en in de Martinihal meer kosten dan de huur van de VIP-ruimte op het TT-circuit.

Dit jaar zag ik op de Bedrijvendagen in de TT-hall dat men een commentator van Eurosport had uitgenodigd om het racen op de simulator van commentaar te voorzien. Deze man stond er niet voor de lol en moest ook betaald worden. Gun het die man van harte, maar dat de VIP-ruimte op het circuit op termijn zal worden afgestoten is een slechte zaak voor Assen.

Integratie bij de box van de provincie zou een optie kunnen zijn, een gezamenlijke VIP-box, maar dan mag er wel een box extra bij komen om al die VIPs te voorzien van hapje en drankje en ook daar hangt een kostenplaatje aan.

Kortom, er is een slecht besluit genomen door personen die geen idee hebben van de economische spin-off van het TT-circuit en de profilering, internationaal, van de gemeente Assen.

Maar ik heb de indruk dat het op de kaart zetten van Assen van het college niets mag kosten en dat alles wordt geinvesteerd in het geldverslindende prestigeobject de Florijnas.

De tijd zal het leren, maar volgend jaar zijn er de gemeenteraadsverkiezingen en dan zal blijken hoe de politieke hazen lopen in Assen.

Ik vind dat er geen geld meer beschikbaar gesteld moet worden om hobby’s van wethouders te realiseren.

De Stadsbeiaardier is in ieder geval tegen onze wens wegbezuinigd. Cultureel Assen is afgebroken om de Nieuwe Kolk overeind te houden. Veel is er al verdwenen op cultureel gebied en het einde is nog niet in zicht.

Het is in ieder geval voor Assen te hopen dat er volgend jaar een college zit dat oog en hart heeft voor de cultuur in Assen. De stad wordt in mijn beleving cultureel afgebroken door niet-Assenaren of personen die in ieder geval niet in Assen woonachtig zijn en dat geldt ook voor Asser politici die, ik wil niet zeggen wereldvreemd zijn, maar van de geschiedenis van Assen weinig tot niets weten. Maar zij nemen wel beslissingen die leiden tot in dit geval  het afstoten van de VIP-box op het TT-circuit.

Het is jammer dit allemaal te moeten constateren.

Omdat ik regelmatig in de Asser samenleving mijn gezicht laat zien hoor en zie ik veel en vooral uit gesprekken met inwoners wordt me heel veel duidelijk en daar word je niet altijd vrolijk van.

Niet alleen landelijk staat de politiek verder van de bevolking af, maar ook in Assen.

Egbert Prent,
Raadslid Stadspartij PLOP

26 mei 2013

Ook een  voor Assen?