Nogmaals de Vredeveldsetunnel

Al is er ditmaal sprake van een zijdelings belang. Wat is het geval? In de raadsvergadering van 28 maart 2013 is besluitvormend gesproken over de plannen voor het Stationsgebied. In de discussie rond die plannen is steeds ook gesproken over de reeds bij de aanleg te steil aangelegde fietstunnel onder het spoor door. Nu het Stationsgebied op de schop gaat een goede gelegenheid om alweer een historische fout te herstellen. Stadspartij PLOP heeft zich hiervoor ingezet, maar toen puntje bij paaltje kwam alleen met steun van de SP. GroenLinks, die zich in eerdere instantie ook had uitgesproken voor onderzoek naar de mogelijke oplossing van dit probleem, kwam door voortschrijdend inzicht tot de conclusie dat er geen sprake is van een probleem dan wel dat het probleem te verwaarlozen is. Jammer, maar dat is een ieders goed recht.

In zijn persoonlijk commentaar onder de rubriek “De raad in het vizier” heeft de hoofdredacteur van het Asser Journaal, Jan Hof, hierover op de hem bekende heldere wijze zijn mening gegeven.

Groot was de verbazing, toen gedurende het paasweekend een artikeltje op het Asser Journaal te lezen was, onder de noemer “Politiek Podium”, dat eveneens over dit onderwerp ging. In dit artikeltje werd op niet mis te verstane wijze GroenLinks-voorman Hans Marskamp de les gelezen. De term “geschoffeerd” was hier zeker niet misplaatst. De grote verbazing gold echter het gegeven dat het artikel zogenaamd van de hand van Egbert Prent, raadslid voor Stadspartij PLOP, zou zijn.

En dit was dus pertinent niet het geval!

Na telefonisch contact tussen Egbert en Jan Hof is het stuk van de site van het Asser Journaal verwijderd. Een rectificatie is evenwel helaas niet geplaatst.

Erg vreemd is het, dat iemand misbruik meent te moeten maken van de naam van een raadslid van Stadspartij PLOP om een dergelijk verwerpelijk stukje “proza” de wereld in te slingeren. Erg vreemd is het ook, dat dit in eerste instantie zelfs lukt op het Asser Journaal, maar dat het stukje vervolgens zonder verklaring wordt verwijderd.

Fractie en bestuur van Stadspartij PLOP willen heel duidelijk stellen dat zij unaniem mijlen afstand nemen van zowel de inhoud van het stuk alsook de wijze van publicatie. Wie niet met open vizier, dus onder zijn eigen naam, voor zijn mening durft uit te komen, moet gewoon zijn mond houden. En wie en passant ook nog eens de goede naam van derden en de verstandhouding tussen twee partijen, die in de gemeenteraad moeten samenwerken om althans te trachten de gemeente Assen van een fatsoenlijk bestuur te voorzien, meent te moeten besmeuren, verliest niet alleen alle aanspraak op vrijheid van meningsuiting maar ook alle aanspraak om serieus genomen te worden. Desondanks zou het de “dader” sieren als hij zich bekend durft te maken.  

Tot slot moet ons van het hart dat deze hele situatie  jammer genoeg ook de geloofwaardigheid van het Asser Journaal (opnieuw) geen goed doet.

Namens fractie en bestuur van Stadspartij PLOP,
Janna Booij, voorzitter
André Dik, secretaris

6 april 2013

Ook een  voor Assen?