Status HIT

Aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen


Betreffende: Status HIT

Assen 23 april 2012

 

Geacht College,


Middels een bericht op de DRK (d.d. 20-03-1012) werden wij gewezen op een bijlage van het ‘Financieel Dagblad’. Het betreft hier een artikel over Sensor Universe, waarin vol verve uit de doeken wordt gedaan welke ongelimiteerde mogelijkheden sensor-technologie de provincie Drenthe en in het bijzonder Assen (als Sensor City!) biedt. Overigens iets dat de fractie van Stadspartij PLOP onderschrijft, getuige ook de onvoorwaardelijke steun die wij van begin af aan hebben gegeven aan de verschillende projecten. Echter in het verhaal wordt ook een bruggetje geslagen naar het Hanze Institute of Technology (HIT) en hierover begint de fractie van Stadspartij PLOP zich steeds meer zorgen te maken. We zijn in het verleden meermaals geconfronteerd met berichten over ernstige aanloopmoeilijkheden bij de opleiding ‘Sensortechnologie’, echter bij de laatste voorlichtingsbijeenkomst (medio 2011) werd de Raad duidelijk te verstaan gegeven dat, afgaande op de vele aanmeldingen, deze problemen tot het verleden behoorden. De laatste tijd echter bereiken ons van verschillende kanten berichten die het tegengestelde doen vermoeden!

College, ervan uitgaande dat U ons meer duidelijkheid kunt verschaffen heeft de fractie van Stadspartij PLOP de volgende vraag: Kunt u ons een (chronologisch) overzicht verschaffen van alle studenten tot nu toe? ( NB. Ik doel hier niet alleen op het aantal aanmeldingen, maar ook op het aantal studenten dat daadwerkelijk begonnen is aan de opleiding en niet voortijdig is afgehaakt.)

Tenslotte willen wij onze zorg uitspreken over de toekomst van de projecten Incas3 en Sensor City. En dan met name over het moment waarop de subsidies opgesoupeerd zijn en de huidige subsidieverstrekkers (ingegeven door de economisch onzekere tijden) niet bij machte zijn hier een voldoende financieel vervolg aan te geven. M.a.w. dat wij het kind met het badwater weggooien en ‘de kapers op de kust’, die er ongetwijfeld zijn, er met ‘onze buit’ vandoor gaan. Wij zouden graag van u horen of u uw gedachten al eens over dit doemscenario heeft laten gaan.

Nieuwsgierig naar uw reactie wachten wij af,

 

Kees Boonzaaijer,
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?