PLOP wil Assen met uitstraling

PLOP wil dat Assen tijdens de TT feestelijk wordt aangekleed. Dit jaar wordt voor de 80e keer de TT gehouden en de partij wil voorkomen dat de aankleding lijkt op die van de Vuelta.
De partij wil dat de grote TT-poorten die langs de invalswegen stonden, weer opnieuw worden geplaatst. Een ander voorstel is het asfalteren van het bouwterrein waar straks De Citadel moet verrijzen. PLOP-fractielid Egbert Prent verwacht niet, dat de geplande werkzaamheden snel worden uitgevoerd en wil het terrein tot die tijd vrijgeven voor evenementen.

Reden voor de ontevredenheid, is de uitslag van het onafhankelijke rapport, dat werd uitgegeven door 'NHL kennis en bedrijf Groningen'. Uit dit rapport blijkt, dat een deel van de bezoekers teleurgesteld was over de aankleding van het Asser centrum rond de Spaanse wielerronde.

( teskt met dank aan RTVAssen.com )

 

Aan     : het demissionair College van Burgemeester en Wethouders
Gemeente Assen
Noordersingel 33
Assen
d.t.v.   : raadsgriffier dhr. Th. Vlieger
i.a.a.   : locale pers
Assen, 29 maart 2010
Onderwerp :  80ste TT en (tijdelijke bestemming) terrein de Citadel

Geacht College,
Dit jaar wordt de 80ste TT verreden op het Circuit van Assen (TT-circuit). Wederom een mijlpaal in het bestaan van de TT.
Een evenement binnen de stadsgrenzen waar Assen met recht trots op mag zijn en een belangrijke pijler is onder de Asser economie. De economische spin-off van het circuit is groot en belangrijk voor de werkgelegenheid in Assen.
Een groot vrijwilligersleger is ieder jaar belangeloos werkzaam tijdens evenementen, vanwege hun betrokkenheid met het circuit.
I.v.m. de 80ste TT heeft het circuit diverse evenementen gepland om dit heuglijk feit luister bij te zetten. Een historische TT zit in de planning met hoogstwaarschijnlijk wederom tal van oude motoren en dito beroemde coureurs aanwezig in de binnenstad van Assen.
De aankleding van de binnenstad tijdens de Vuelta van vorig jaar heeft bij velen veel vragen opgeroepen, oftewel men was ontevreden zoals de gemeente de stad had aangekleed.
Om te voorkomen dat Uw college dezelfde fout zal gaan maken, richt de PLOP-fractie zich met een aantal vragen tot U :
1.    Is er van de Vuelta 2009 een evaluatie beschikbaar met daarin de resultaten vermeld hoe de bevolking van Assen de Vuelta heeft beleefd en dan met name de aankleding in aanloop en tijdens de Vuelta?
2.    Zo ja, dan verzoekt de PLOP-fractie inzage in dit evaluatierapport;
3.    Is het College bereid om dit jaar extra middelen in te zetten om de binnenstad feestelijk aan te kleden i.v.m. de 80ste TT en hierover met het bewonersoverleg Centrum en de ondernemers binnenstad in gesprek te gaan?
4.    Enkele jaren geleden heeft de PLOP-fractie het voorstel gedaan om de letters TT, zoals die destijds bij de invalswegen van Assen stonden geplaatst (o.a. Groningerstraat ter hoogte van café de Pimpelaer) en ook aan de Vaart ZZ, weer in ere te herstellen. Veel Assenaren zagen het plaatsen van deze letters als het begin van een altijd gezellige TT-week.
5.    Het huidige braakliggende terrein van het voormalig Postkantoor (bouwlocatie de Citadel) ziet de PLOP-fractie, indien dit geasfalteerd zou worden, als een aanvulling op het aantal parkeerplaatsen nabij het centrum en zou uitstekend dienst kunnen doen als tijdelijk evenemententerrein gedurende bijv. de TT-week. (dit uiteraard in overleg met Bemog, de projectontwikkelaar van de Citadel, zolang er niet wordt gebouwd)
Hoe denkt het College over bovenstaand voorstel?

De PLOP-fractie ziet Uw(al dan niet demissionair) antwoord met belangstelling tegemoet,


Met (nog steeds een) vriendelijk groet,
Namens de PLOP-fractie,


Egbert Prent

Ook een  voor Assen?