Mogelijkheden bouwlocatie de Citadel.

Projectontwikkelaar Bemog, die de bouwlocatie de Citadel zou gaan volbouwen heeft dit braakliggend stuk grond keurig netjes met gras ingezaaid. De locatie is het gebied waar in het verleden Chinees restaurant de Maan en ook Rijwielhandel Tonckens waren gevestigd.
Asfalteer dit stuk grond en maak er een parkeerplaats van. Parkeerplaatsen waar de binnenstad om zit te schreeuwen, nu het parkeren aan de Zuidersingel niet meer mogelijk is en dit ook gevolgen heeft voor de binnenstad. Ik ben dan ook een groot voorstander van de aanleg van een parkeerplaats op de Citadellocat ie, die natuurlijk de “Bemog Citadel” als naam mag hebben.
Deze (tijdelijke) parkeerplaats kan tevens gebruikt kunnen worden gedurende bijvoorbeeld de TT-week voor het houden van muziekfestivals of tijdens andere evenementen in de binnenstad zoals bijvoorbeeld Koninginnedag. De locatie leent zich uitstekend voor een dergelijke omvorming tot theaterplein.
Een mooie locatie in de binnenstad voor evenementen ook al is het maar een tijdelijke locatie, maar voorziet ongetwijfeld in een behoefte.
Egbert Prent

Ook een  voor Assen?