Onbegrijpelijke overplaatsing opbouwwerker Assen-Oost.

De opbouwwerker Assen-Oost is m.i.v. 1 januari van dit jaar overgeplaatst naar de wijk Peelo.
Voor velen een onbegrijpelijke overplaatsing. Tijdens de presentatie van de wijkvisie Assen-Oost vorig jaar, werd er door de presentatrice van de wijkvisie de nieuwe opbouwwerker aan de bewoners voorgesteld. Dit deed veel aanwezigen de wenkbrauwen fronsen, immers net was er tussen de bewoners en de opbouwwerker een vertrouwensrelatie opgebouwd en nu vertrok de opbouwwerker alweer naar een andere wijk. De bewoners toonden zich dan ook verbijsterd en waren allerminst gelukkig met deze overplaatsing.  Overleg met de bewoners had niet plaatsgevonden.


Het toeval wilde dat die avond ook de wijkwethouder Alex Langius aanwezig was en dus maar eens deze wethouder om opheldering gevraagd. Ook de wethouder toonde zich hogelijk verbaasd en zei, dit in het bijzijn van andere bewoners, dat ook hij niet op de hoogte was van het feit dat er in Assen-Oost een wisseling van de wacht v.w.b. opbouwwerker zou gaan plaatsvinden.
“Personeel heb ik niet in mijn portefeuille”, zo reageerde de wethouder “maar morgen zal ik hier naar verstaan wat er precies aan de hand is”. Een antwoord waar ik wel mee kon leven, totdat zich enkele dagen later ook de wijkagenten zich op niet misteverstane wijze richting de gemeente hun ongenoegen en onbegrip hadden geuit over de overplaatsing van de opbouwwerker. Immers een heel belangrijke schakel tussen woningbouwcorporaties en bewoners viel weg en daarmee zou het met veel pijn en moeite opgebouwde opbouwwerk in een wijk die niet bepaald gemakkelijk is gezien de diversiteit aan inwoners van de wijk. Kortom, alom ontevredenheid met de gang van zaken en dus was het tijd om maar weer met vragen richting het college te gaan hoe deze overplaatsing tot stand was gekomen. De beantwoording van de vragen heeft inmiddels plaatsgevonden, maar in die beantwoording staan een paar antwoorden die om een reactie vragen omdat ze op gespannen voet staan met de waarheid. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, maar de gemeente kan er ook wat van.
Never change a winning team!
Elke verandering is niet altijd een verbetering!

Egbert Prent

 

Ook een  voor Assen?