Kinderopvang de Jagershof met sluiting bedreigd.

Op het bedrijvenpark de Ketellapper, gelegen naast de woonwijk Marsdijk, is aan de Ketellapperstraat al enige tijd een flexibele kinderopvang gevestigd, de Jagershof.
Echter, donkere wolken pakken zich samen boven deze kinderopvang, die in een duidelijke behoefte voorziet, maar vanwege allerlei ambtelijke bezwaren, gedwongen zal zijn haar deuren te sluiten.


Dit kan en mag niet gebeuren. Allerlei bezwaren voert de gemeente aan om het de eigenaren van het de kinderopvang zo moeilijk mogelijk te maken. Zo zouden ze beletten dat naast het pand gelegen bedrijven kunnen uitbreiden. Bedrijven met gevaarlijke stoffen zouden geen kans hebben zich hier te vestigen. Je mag je afvragen of dat gewenst is met aan de overkant van de Marsdijk een grote woonwijk en diverse fitnesscentra.

Waar de Jagershof tegen aanloopt is het vigerende bestemmingsplan uit 1972. Sterk verouderd en dient wettelijk al lang aangepast of geactualiseerd te zijn.

Ondanks het feit dat de GGD de opvang heeft goedgekeurd en het niet onbelangrijke feit dat maar liefst 90 ouders hun kind in de Jagershof een veilige opvang vindt gaat de gemeente Assen hier volkomen aan voorbij. Ze hebben geen boodschap aan het feit dat het gros van de vaak eenouder gezinnen werkzaam is in de zorg en dus vaak met onregelmatige werktijden te maken hebben.

Het heeft er in geresulteerd dat er een groot aantal bezwaarschriften, waar onder een bezwaarschrift van ondergetekende, richting de gemeente is gegaan om te voorkomen dat de Jagershof moet sluiten.

Ik vind dat de Jagershof moet blijven en dat de Asser politiek zich hier ook bewust van is, dat wanneer dit bedrijf zijn deuren zal sluiten, dit ook betekent dat vanwege het gebrek aan een flexibele kinderopvang in Assen, sommige alleenstaande moeders hun baan zullen moeten opzeggen omdat ze hun kind niet meer kunnen onderbrengen in een flexibele kinderopvang en de reguliere opvang in andere kinderopvangverblijven voor velen te duur is.

Je zult het maar op je geweten hebben dat mensen hun baan vanwege een starre houding zullen verliezen. Sociaal-maatschappelijk is dat onaanvaardbaar en je zou hopen dat ook de gemeente dat aspect eens mee zou nemen in haar overwegingen om tot sluiting over te gaan.

DE JAGERSHOF MOET OPEN BLIJVEN !!!!!

Egbert Prent

 

Ook een  voor Assen?