Egbert Prent keert strijdbaar terug in raad

Binnen afzienbare tijd gaat Egbert Prent zijn zetel in de Asser gemeenteraad voor de lokale partij Plop weer innemen. Door gezondheidsproblemen geplaagd werd hij gedwongen om eind maart tijdelijk het raadslidmaatschap te onderbreken.

"De wet biedt de mogelijkheid om zestien weken ziekteverlof te nemen en daarna weer terug te komen. Vervelend is wel dat je die periode van zestien weken helemaal vol moet maken. Ik ben nu al weer zover dat ik weer als raadslid zou kunnen werken. Maar, ik moet nog ruim een maand wachten", aldus een redelijk ongeduldige raadslid.

Prent staat te popelen om als lid van de oppositie de degens weer te kruisen met het college van burgemeester en wethouders. Met name wethouder Jaap Kuin kan nog het een en ander aan tegenspel van Prent verwachten. "Kuin bevindt zich in een moeilijk parket. Hij heeft problemen met de nieuwbouw van twee Asser scholen. Het vierde kwadrant van de Europaweg stond hevig ter discussie en de bouw van de sporthal op het Stadsbroek is natuurlijk een regelrecht debacle geworden."

"Het doortrekken van de Europaweg door Assen-oost had niet eens ter discussie mogen worden gesteld. Jaren geleden hebben we al besloten dat het natuurgebied daar niet zou worden aangetast door asfalt. En dus was het hele geneuzel overbodig", vertelt een getergde Prent.

Ook over de bouw van de sporthal heeft hij heel andere ideeën dan het college en de collegepartijen. "Ik heb de indruk dat Assen over ruim voldoende middelen beschikt om een hoogwaardige sporthal te bouwen. Het ijshockey, basketbal en topvolleybal is al om zeep geholpen. Het college stelde steun aan de breedtesport als prioriteit. Maar, hoe is het dan te verklaren dat een badmintonclub uit de sporthal van de Timp wordt gewerkt ten behoeve van de volleybalvereniging. En wat krijgen we ervoor terug? Een veredelde gymnastiekzaal."

"Met een kwalitatief hoogwaardige sporthal met geïntegreerde ijshal waren we helemaal klaar geweest. Een multifunctionele sportaccommodatie", vindt Prent. De atletiekclub had zich indoor verder kunnen ontwikkelen. Ook de ijshockeyclub had zich weer kunnen ontwikkelen. Deze trok in het verleden altijd zo'n 1500 bezoekers. Volgens mij blijft de gemeente te veel op de centen zitten."

Door de ziekte is Prent uiterlijk misschien veranderd, maar hij is beslist niet minder strijdbaar. Ook het standbeeld of een plaquette voor Koning Lodewijk Napoleon die 200 jaar geleden Assen stadsrechten verleende, staat bij hem nog hoog op de agenda. "De wethouder wil nu dat het en burgerinitiatief wordt, maar ik ben van mening dat dit een zaak van de gemeente is. Hij heeft Assen de kans gegeven zich te ontwikkelen tot de stad die het nu is.

 

Met dank aan: Drenthejournaal.nl

Ook een  voor Assen?